martes, 23 de agosto de 2016

Sociedad rural. Centro de Interpretación del Agua

Centre d’ interpretació de L’aigua-

 El dia 23 de maig  d’ aquest any es va inaugurar a  Albelda el centre d’ ìnterpretació de l’ aigua, havent-hi la presentació per part de l´ Alcaldesa Mª Ängeles Roca i de la tècnica de cultura Esther Sabaté, a mes del autor  de la peça audiovisual David Rodriguez. 
Per començar es va fer una excursió al Forat del altre mon, una cova  curiosa que hi ha dalt d’un tossal.
Resultat d'imatges de centro de interpretacion del agua  albelda

 Aquest  Centre d’ inauguració del aigua es tracta d’un apartat  al  edifici cultural La Abadia on es recull informació referent als punts d’interés turístic, com son  La ruta del ajubs i sies, El camí natural del sifon , El paisatge de la font de les Piles (com un oasi al secà) le Voltes, entre d’altres-

A la col-leccio del centre hi ha la peça audiovisual presentada pel seu autor  David rodriguez on es recorren els llocs proposats, una col-lecció de fotografies professionals a càrrec de  Juan M Oriach, panels informatius i una pantalla tàctil que ofereix informació interactiva.

 Aquesta iniciativa, motivada pel compromís del poble amb l’ aigua i els regs, es idoni per impulsar la difussió del patrimoni cultural i dinamitzar el potencial de desenvolupament turístic. Pot ser un impuls per a la economia del territori, es especial del poble, donant oferta turística de qualitat
Resultat d'imatges de centro de interpretacion del agua  albelda

En una primera fase es va començar per la construcció de la Biblioteca. Després d'un llarg recorregut s’ha aconsegut obrir aquest Centre amb fons europeus en un principi, i atualment  la col-laboracio de la Diputació d’ Osca ha fet possible la seva possada en marxa.
Aques recorregut  va començar al 2007 generant-se la idea i pensant emb els fonç de finanaciació.  L’ ajuntament d’ Albelda es va fer soci del projecte europeu PATRIM. 
Resultat d'imatges de centro de interpretacion del agua  albelda
Al 2008 es va desenvolupar com a projecte de col-laboració i va ser aprovat  al 2009 havent costat molta dedicació amb temps i feina per relacionar-se. Sent en vies d’equipament,  aquest centre formava part d’una red turística transpirinenca per oferiri turisme de qualitat, amb el tema del aigua com a fons. Alguns pobles mostrant le seva abundància  i Albelda el treball per aconseguir-la des de la manca.

 Al 2012 es va deixar de formar part d’aquesta xarxat. Sent al 2014 quan es va tornar a emprendre el projecte del centre d’Interpretció del Aigua , acondicionant la Sala Anexa, amb llums, climatització ,i equips de projecció i sonorització amb l’ajuda de la Diputacio Provincial d’ Osca.
Resultat d'imatges de centro de interpretacion del agua  albelda

 Finalment al 2015 i 2016 s’ ha fer realitat aquest projecte cultural i turístic amb totes les seves particularitats.
 J. Motis  P



No hay comentarios:

Publicar un comentario